Luc, Ralph e mezzo maiale
Gezien het heerlijke weer verplaatsen we alles naar de lunch en beginnen we buiten met het aperitief!
Op zondag 6 april kunnen Luc Martin (Pig & Rye) en Ralph Geerts (Osteria Porta Sud) eindelijk samen de keuken induiken om een half varken van kop tot staart te bewerken. Dit varken komt van Buitengewone Varkens, die wroeten, scharrelen en luieren op akkers, in bossen en weilanden. Een verwend leven, precies zoals de varkens verdienen!
Luc Martin van het bekende Pig & Rye (Tilburg) heeft de laatste jaren landelijke bekendheid vergaard dankzij zijn brute en eerlijke kookstijl. Hij staat bekend om zijn ongeëvenaarde burgers met kaviaar, feestjes met eieren en truffel, en vele fantastische broodjes. Deze autodidactische kok en bakker levert keer op keer wonderlijke en vaak zeer Instagram-waardige gerechten in zijn restaurant.
Ralph Geerts, chef van Osteria Porta Sud, leerde Luc online kennen. Aanvankelijk ging het contact vaak over alles met ananas (Ralph haat dit fruit, terwijl Luc er dol op is). Dit evolueerde al snel naar een relatie van wederzijds respect voor elkaars kookkunsten.
Het werd hoog tijd dat deze twee chefs samen aan de slag gingen. Hun passie voor creativiteit en hoge kwaliteitsstandaarden zal tot uiting komen in een viergangendiner, waarin ze het varken verwerken met een Italiaanse touch.
Deze lunch (12:00) bestaat uit vier gangen, waarvan een gedeelte shared geserveerd zal worden. Een lange tafel, flessen wijn en Italodisco zorgen voor de perfecte sfeer.
Kosten: €75, tickets zijn hier te krijgen
(inclusief viergangendiner, aperitief, tafelwater, espresso)