< terug

Receptuur Spaghetti Carbonara 

Receptuur per twee personen 

(pasta eet je namelijk niet alleen, nodig desnoods iemand uit in deze lastige tijd!)

300 gram verse spaghetti of 160 gram gedroogde
4 eidooiers
80 gram Pecorino kaas
80 gram guinciale (kinnebak spek)
Zwarte peper
Zeezout

Rasp de Pecorino kaas en roer dit los met de eidooiers, we noemen dit carbocrema en is straks de basis van de saus.

Snijd kleine blokjes van de guinciale en verwarm deze in een bak pan, niet te hard ze hoeven niet krokant of donker te worden. Het belangrijkste is dat er wat vet uit de guinciale smelt. Lepel ongeveer twee eetlepels van het vrijgekomen vet door de carbocrema. Bewaar de rest van het vet en de gebakken guinciale

Breng een grote pan met water en zeezout aan de kook. Kook de pasta al dente.

Als de spaghetti klaar is de spaghetti met een paar lepels van het kookvocht aan de bakpan met guinciale toevoegen.

Breng dit aan de kook en schud goed om, verwijder van het vuur en roer de carbocrema door de spaghetti. Maal wat verse zwarte peper over de pasta.

Plaats de pan nu voorzichtig terug op een laag vuur, we gaan de eidooiers nu voorzichtig garen zodat er een saus ontstaat. Blijf voorzichtig in de pasta roeren zodat het gelijkmatig gaart. De pasta is klaar als de saus een beetje op vla begint te lijken. Verdeel de pasta over de borden en wacht niet te lang met het opeten!