Opening Porta Sud

Lieve Gasten,

Be ready for tomorrow, bezint eer gy begint, concentratie is controle. Zomaar wat kreten die ik als kok de afgelopen 20 jaar werkend in de keuken naar mijn hoofd geslingerd heb gekregen. Al die goede adviezen was ik ineens vergeten toen ik vorig jaar door de Passage liep en verliefd werd op het pand waar Porta Sud zich nu gevestigd heeft.

Na een jaar klussen met de enorme inzet van minimaal twee handen vol aan vaak bevriende vaklieden is het dan eindelijk zover, Porta Sud gaat openen. Een persoonlijke wens waar ik al 20 jaar over aan het dromen ben. Ik begon ooit met een horeca opleiding omdat ik een eigen cafe wilde, na een stage in de keuken veranderde de focus op het koken.

Tijdens mijn opleiding zag ik veel verschillende keukens van binnen en buiten. Ik liet mij inspireren door de smaken uit het zuiden van Europa, zocht verfijning bij sterren restaurants en flirtte met het conceptuele van food design.

Alle deze ervaringen samen met een goede dosis eigenheid komen samen bij Porta Sud. Een plek waar mensen naar toe komen om te genieten van eten en drinken, waar aandacht voor de gast en de producenten centraal staat en waar je eigentijdse gerechten eet met een herkenbare persoonlijke touch.

Op 3 december 2019 is Porta Sud feestelijk geopend.