< terug

Het recept van de krab ravioli

Afgelopen weken gingen er zon 600 doorheen. De krab ravioli was een van de favorieten uit onze eerste menu na de corona-sluiting. Hij is nu even van het menu maar dat betekent niet dat je er thuis niet van kan genieten. Op de website van Porta Sud is het recept te vinden zodat je het zelf thuis na kunt maken.

Receptuur voor 8 stuks

  • 100 gram pastabloem
  • 1 stuk ei
  • 1 snuf zout
  • 1 theelepel olijfolie
  • 100 gram prei
  • 40 gram roomboter
  • 10 gram paneermeel
  • peper
  • zout
  • 100 gram krabvlees
  • 300 ml wortelsap
  • 100 gram roomboter
  • 4 takjes koriander
  • 8 takjes peterselie
  • olijfolie
  1. Kneed een pastadeeg van de pastabloem, het ei, het zout en de olijfolie.
  2. Snijd de prei in kleine stukjes. Smelt de boter en stoof de prei hierin zachtjes gaar, de prei wordt nu zacht en zoet. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Laat de prei iets afkoelen en mix kort in een keukenmachine, voeg krab en paneermeel toe en meng nog kort. Laat de massa opstijven in de koelkast.
  4. Kook het wortelsap in samen met de boter tot er een dikke saus ontstaat.
  5. Rol het pastadeeg uit en verdeel in twee plakken. Plaats 8 hoopjes van de vulling op het deeg. Dek af met de andere plak en vorm hier ravioli van.
  6. Hak de verschillende kruid zo klein mogelijk.
  7. Kook de ravioli in 4 minuten al dente, meng met de saus. Breng de saus op smaak met zeezout.
  8. Verdeel de saus over de borden en plaats hierop de ravioli, bestrooi met de gehakte kruiden en een goede scheut olijfolie.